Wow, Meter Dah Sampai Limit Pun Masih Belum Dapat Kejar Kereta

Sangat laju!! Kelajuan Meter Sudah sampai kelajuan 299km/jam masih tidak dapat kejar kereta di depan.. Netizen: “Apa jenis kereta di depan tu? sangat luar biasa..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk lihat betapa cepatnya kereta di depan.

Bawa laju bukan sahaja memandu melebihi had kelajuan yang dipaparkan, tetapi termasukla memandu dengan terlalu cepat di jalan raya.

Bahayanya muncul apabila sebarang pelanggaran yang berkaitan dengan bawa kenderaan pada kelajuan yang terlalu tinggi contohnya seperti di dalam perlumbaan.

Kelajuan lebih tinggi berbanding kelajuan yang dibenarkan. Memandu melebihi had adalah haram di sisi undang-undang.

Jika anda memandu laju di litar tertutup, ianya dibenarkan. Jika anda memandu laju, anda mungkin boleh ditangkap oleh polis tempatan, polis trafik ataupun AES.

Tiket saman boleh dikeluarkan oleh polis penmbak ataupun AES yang kosnya boleh mencecah ratusan ringgit.

Wow, Meter Dah Sampai Limit Pun Masih Belum Dapat Kejar Kereta 2

Lesen juga boleh disenaraihitam jika terlalu banyak kesalahan kerana dengar kata tahun ni, kesalahan memandu laju akan menambahkan bilangan demerit.

Satu lagi bahaya bawa laju ialah dari segi aspek alam sekitar.

Batasan kelajuan mungkin ditetapkan dalam usaha untuk mengurangkan kesan alam sekitar trafik jalan (bunyi kenderaan, getaran, tahap pelepasan asap), dan untuk mengurangkan kegunaan bahan api dan untuk memenuhi kehendak komuniti setempat.

Memandu kenderaan pada 110 kmh menggunakan lebih kurang 15% lebih banyak bahan api daripada memandu kenderaan yang sama pada 100 kmh.

Lebih banyak bahan bakar yang digunakan bermakna lebih banyak karbon monoksida dibebaskan ke udara.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar perkongsian maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Sangat laju!! Sudah sampai kelajuan 299km/jam masih tidak dapat kejar kereta di depan.. Saksikan

Sila tonton video: