ISU SEMASATERKINI

Rebah ketika Op Covid-19, anggota polis meninggal dunia

Seorang anggota polis yang pitam ketika melakukan penugasan Op COVID-19 di Kepala Batas, Sabtu lalu, meninggal dunia di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Mohd Rozi Jidin, berkata anggota terbabit, Koperal Mohd Masri Maguni, 58, yang bertugas di Balai Polis Kepala Batas meninggal dunia pada jam 5.20 pagi tadi, selepas tiga hari menerima rawatan.

Mohd Rozi berkata, anggotanya itu meninggal dunia bukan akibat dijangkiti COVID-19 tetapi mengalami tekanan darah tinggi.

Dalam kejadian Sabtu lalu, anggota polis terbabit dikatakan rebah secara tiba-tiba ketika menjalankan tugas Op COVID-19 itu.

Allahyarham yang ketika itu mengalami kebas kaki, tangan dan pening kepala dikejarkan ke HSB selepas terjatuh di lokasi kejadian jam 4 petang.

Sumber : Bharian


ANGGOTA polis yang pitam ketika menjalankan pemeriksaan dalam sekatan jalan raya Ops Covid-19 di Kepala Batas, Alor Setar pada Sabtu lalu, meninggal dunia, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Mohd Rozi Jidin berkata, Koperal Mohd Masri Maguni, 58, menghembuskan nafas terakhir pada 5.20 pagi selepas tiga hari menerima rawatan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar.

Beliau bagaimanapun menafikan anggota yang bertugas di Balai Polis Kepala Batas itu meninggal dunia akibat dijangkiti Covid-19, sebaliknya penyakit darah tinggi.

Dalam kejadian Sabtu lalu, anggota polis terbabit dikatakan rebah secara tiba-tiba ketika menjalankan operasi berkenaan sebelum dikejarkan ke HSB untuk rawatan.

Allahyarham ketika itu dikatakan mengalami kebas kaki, tangan dan pening kepala terjatuh di lokasi kejadian.

Pihak polis kemudian menafikan anggota terbabit dijangkiti Covid-19 seperti yang ditular melalui media sosial.

Sumber : Hmetro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button